Carmina Burana - 17 november en 8 december 2013


(Klik om te vergroten)
Het Mannenkoor ZWK Sint-Norbertus uit Antwerpen bestaat 100 jaar en viert dit op gepaste wijze met de uitvoering van Carmina Burana van Carl Orff.
Samen met andere koren en een symfonisch orkest neemt het Sint-Ceciliakoor deel aan dit jubileumconcert dat plaatsvindt plaats in Kunstcampus deSingel te Antwerpen.

De compositie van Carl Orff bestaat uit profane liederen met als boodschap: Soms heb je geluk, de dag erna kan je alweer helemaal in de put zitten. Het is belangrijk volop te genieten van de momenten van intens geluk, want het duurt vaak maar even.
Het muziekstuk beschrijft drie grote thema's: lente/zomer, de herberg en de liefde. Deze enscenering wordt omlijst door de hymne aan Fortuna, de godin van het (nood)lot.

Onder leiding van een sublieme muzikale duizendpoot als Bart van Casteren zorgen het Vlaams Symfonisch orkest, het Sint-Ceciliakoor uit Essen, De Bacchanten uit Liezele-Puurs, Marcanto uit Hoogstraten en ZWK met de solisten Peter Ickx, Helga Van Campenhout en Bruno De Jonghe voor een overweldigend concert. 150 zangers en 60 muzikanten nemen plaats op het podium.

Het concert van 15 uur is volledig uitverkocht. De opbrengst van het  extra concert om 11 uur wordt integraal geschonken aan de actie Haiyan 2121, want voor de mensen op de Filipijnen is het noodlot wel echt toegeslagen.


Koren, orkest, solisten en dirigent:


Lees de programmabrochureKijk en luister naar de video
Bekijk de foto's

___________________________________(Klik om te vergroten)
Enkele weken later wordt Carmina Burana opnieuw uitgevoerd in het Cultureel Centrum Ter Dilft in Bornem, met dezelfde deelnemende koren, orkest en solisten. Dit concert wordt georganiseerd door het gemengd koor Bacchanten uit Liezele (Puurs).